Spis treści |
---|
Oczyszczenie naczyń krwionośnych |
Mieszanka ziołowa z miodem |
Nalewka tybetanska - kuracja czosnkowa |
Wszystkie strony |
Nalewka tybetańska
Nalewka czosnkowa oczyszcza organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nie rozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii, oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, likwiduje szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza organizm (recepta znaleziona w klasztorze tybetańskim w roku 1971 przez wyprawę UNESCO. Podobno .
Przepis: 350 g obranego, z nowych zbiorów czosnku, 200 ml czystego spirytusu. Czosnek rozetrzeć i zmieszać ze spirytusem, szczelnie zamknąć i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu (nie w lodówce) na 10 dni. Następnie przecedzić, przelać do słoika i postawić w ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Po tym czasie nalewka jest gotowa do użycia. Używamy jej w kroplach jak poniżej aż do wyczerpania zawartości. Krople pić z 50 ml kwaśnego produktu mlecznego (najlepiej z kefirem lub jogurtem).
Kurację czosnkową prowadzimy "po kropelce".
Dzień 1
śniadanie - 1 kropla, obiad - 2 krople, kolacja - 3 krople,
2 odpowiednio 4-5-6,
3 odpowiednio 7-8-9,
4 10-11-12,
5 13-14-15,
6 16-17-18,
7 19-20-21,
8 22-23-24,
od 9 dnia, aż do wyczerpania się nalewki, bierzemy po 25 kropel 3 razy dziennie
Ważne! Kuracji nie wolno stosować częściej niż 1 raz na rok
(niektóre publikacje piszą raz na 5 lat).
Komentarze
Ja także znałem ten sposób. Może jest to przepis zmodyfikowany by można było robić kuracje częściej niz raz na 5 lat?? Wydaje mi się że oryginalna jest ze schodzeniem do 1 kropli i "nie częściej niż raz na 5lat". Z tym że w naszych obecnych warunkach może i ta zmodyfikowana jest lepsza (obecnie warunki "Tybetańskie"
po 15 kroplach schodzi się w dół do 1 kropli
W lodówce możemy mieć temperaturę 4 stopni, a jest to temperatura w której woda ma najmniejszy stan skupienia - być może chodzi o niedopuszczenie do tego stanu.
Niektóre związku rozpadają się juz nawet w temperaturze 30 stopni.
Według Henryka Różańskiego:
Alkoholatura “zimna” (Alkoholatura ex herba recente) to etanolowy wyciąg ze świeżych surowców roślinnych otrzymany metodą maceracji. Na 1 część surowca przypada 5 części alkoholu o temp. pokojowej. Maceracja trwa 14 dni.
Zrobilam w lodowce temperature 12 st.C i wstawilam, bo piwnicy nie mam.
To jest doskonala nalewka, moj znajomy stosuje od lat, ma 93 lata, swietne zdrowie, kondycje i potencje, jak szatan :)
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.