Gram Zdrowia

Ocet jabłkowy

Drukuj
Spis treści
Ocet jabłkowy
Jak przygotować ocet jabłkowy
Można też przygotować ocet winny sposobem uproszczonym
Stosowanie - Profilaktycznie
Na jakie choroby i jak stosować ocet jabłkowy
Inne-zastosowanie-dla-wszystkich
Wszystkie strony

ocet-jablkowy-odzywia-i-odchudza-750-ml_0_bOcet jabłkowy stosowany jest powszechnie w domowej medycynie ze względu na dużą zawartość potasu, a ponadto fosforu, chloru, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru, krzemu i innych śladowych pierwiastków. Ocet jabłkowy działa profilaktycznie i leczniczo w przypadku wielu chorób. Dlaczego potas jest tak ważny w naszym organizmie? Jest potrzebny dzieciom do wzrostu. Opóźnia stwardnienie naczyń krwionośnych (miażdżyca), a także działa bakteriobójczo. Jeśli stwierdzamy u siebie osłabienie świeżości psychicznej, mamy trudności w podejmowaniu decyzji czy osłabioną pamięć, jesteśmy wrażliwi na zimno, mamy zimne nogi i ręce, nasze nogi są podatne na odciski, twardnieje nam skóra na podeszwach, mamy skłonność do zaparć,

 jesteśmy podatni na przeziębienia i choroby infekcyjne, brakuje nam łaknienia, mamy nudności z wymiotami, nasze rany trudno się goją, często swędzi nas skóra, psują nam się zęby, wyskakują nam pryszcze na skórze, drgają nam powieki i kąciki ust, mamy częste i bolesne skurcze nóg w nocy, nie możemy wypocząć, jesteśmy w stanie stałego napięcia nerwowego, coraz gorzej śpimy, mamy bóle w stawach i rozwija się u nas artretyzm, to znaczy, że mamy niedobór potasu, a w tym może pomóc ocet jabłkowy.



Ocet jabłkowy
 

Komentarze   

 
GramKawa
+2 #2 GramKawa 2013-08-01 09:47
Masz rację, ocet jabłkowy nie powoduje zakwaszenia krwi. Natomiast przy wrzodach żołądka wskazany jest umiar w stosowaniu. Poza tym, to samo zdrowie :-)
Cytować | Zgłoś administratorowi
 
 
GramZdrowia
+4 #1 GramZdrowia 2011-12-09 23:29
Nie mamy pewności, czy ocet jabłkowy powoduje zakwaszenie krwi, tak jak pisze o tym Pani doktor Górnicka. Prawdopodobnie jest tak jak w przypadku cytryn, które są kwaśne, ale tak na prawdę powodują odkwaszenie w organizmie.
Bakterie kwasu mlekowego obecne w occie jabłkowym powinny raczej powodować odkwaszenie.
Cytować | Zgłoś administratorowi
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież


Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 139 gości 

Cytat

Dowody na leczenie dietą są tak niezbite, że jeżeli dzisiejsi lekarze nie staną się specjalistami od żywienia, to dietetycy zostaną lekarzami jutra. Nauka o żywieniu powinna stać się główną częścią medycyny. James Balchfaux shoes louboutin Cheap christian louboutin shoes designer shoes fauxs