Gram Zdrowia

Ocet jabłkowy

Drukuj
Spis treści
Ocet jabłkowy
Jak przygotować ocet jabłkowy
Można też przygotować ocet winny sposobem uproszczonym
Stosowanie - Profilaktycznie
Na jakie choroby i jak stosować ocet jabłkowy
Inne-zastosowanie-dla-wszystkich
Wszystkie strony

ocet-jablkowy-odzywia-i-odchudza-750-ml_0_bOcet jabłkowy stosowany jest powszechnie w domowej medycynie ze względu na dużą zawartość potasu, a ponadto fosforu, chloru, sodu, magnezu, wapnia, siarki, żelaza, fluoru, krzemu i innych śladowych pierwiastków. Ocet jabłkowy działa profilaktycznie i leczniczo w przypadku wielu chorób. Dlaczego potas jest tak ważny w naszym organizmie? Jest potrzebny dzieciom do wzrostu. Opóźnia stwardnienie naczyń krwionośnych (miażdżyca), a także działa bakteriobójczo. Jeśli stwierdzamy u siebie osłabienie świeżości psychicznej, mamy trudności w podejmowaniu decyzji czy osłabioną pamięć, jesteśmy wrażliwi na zimno, mamy zimne nogi i ręce, nasze nogi są podatne na odciski, twardnieje nam skóra na podeszwach, mamy skłonność do zaparć,

 jesteśmy podatni na przeziębienia i choroby infekcyjne, brakuje nam łaknienia, mamy nudności z wymiotami, nasze rany trudno się goją, często swędzi nas skóra, psują nam się zęby, wyskakują nam pryszcze na skórze, drgają nam powieki i kąciki ust, mamy częste i bolesne skurcze nóg w nocy, nie możemy wypocząć, jesteśmy w stanie stałego napięcia nerwowego, coraz gorzej śpimy, mamy bóle w stawach i rozwija się u nas artretyzm, to znaczy, że mamy niedobór potasu, a w tym może pomóc ocet jabłkowy.



Ocet jabłkowy
 

Komentarze   

 
GramKawa
+2 #2 GramKawa 2013-08-01 09:47
Masz rację, ocet jabłkowy nie powoduje zakwaszenia krwi. Natomiast przy wrzodach żołądka wskazany jest umiar w stosowaniu. Poza tym, to samo zdrowie :-)
Cytować | Zgłoś administratorowi
 
 
GramZdrowia
+4 #1 GramZdrowia 2011-12-09 23:29
Nie mamy pewności, czy ocet jabłkowy powoduje zakwaszenie krwi, tak jak pisze o tym Pani doktor Górnicka. Prawdopodobnie jest tak jak w przypadku cytryn, które są kwaśne, ale tak na prawdę powodują odkwaszenie w organizmie.
Bakterie kwasu mlekowego obecne w occie jabłkowym powinny raczej powodować odkwaszenie.
Cytować | Zgłoś administratorowi
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież


Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 247 gości