Gram Zdrowia

Home Fundamentalne potrzeby Środowisko Dom Do kamionki - czosnek i cebula

Do kamionki - czosnek i cebula

Drukuj

Już nie raz widziałem jak ludzie przechowują cebulę czy czosnek w lodówce, gdzie z racji niskich temperatur jest w miare suchy klimat, ale mimo to nie gwarantuje to nam, że nie popsuje się czy to czosnek, czy też cebula.

imitation christian louboutin rosella glittered flats replicalouboutin knockoff christian louboutin red bottom herls

Moim zdaniem dużo skuteczniejszą metodą przechowywania jest wrzucenie czosnku i cebuli do garnka krzemiennego, w której to krzemionce wytwarza się klimat który blokuje wszelkie procesy gnicia i przechowywane tak rzeczy nie psuja się.Tak przechowywane zachowują długo świeżość, nie wysychają i są jędrne.

Próbowałem przetrzymywać czosnek na stole w szklanych miseczkach, ale w nich niestety nie wytwarza się odpowiedni klimat i czosnek potrafi zapleśnieć. Być może jest to kwestia przewiewności - miseczka ma około 5 cm, a garnek kamienny dobre 20cm - być może przy takiej wysokości substancje eteryczne nie wydostają się na zewnątrz i chronią produkty przed psuciem się.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kamionka_(ceramika)

Do kamionki - czosnek i cebula
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Co wpływa najbardziej na zdrowie człowieka?
 

Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 387 gości