Gram Zdrowia

Home Fundamentalne potrzeby zagrozenia jedzenie dla mózgu

jedzenie dla mózgu

Drukuj
W skrócie; 

Funkcji mózgu poprzez transmisję sygnałów przez tzw "neuroprzekaźniki".Określonych substancji w żywności przygotowane, pszenicy i przetworów mlecznych upośledzać metabolizm neuroprzekaźników, powodując choroby mózgu, agresją, ADHD, apatia, otyłość, bezsenność itp. 

Brainfood jest czysta, czystej żywności, która zawiera wszystkie składniki odżywcze mózgu (i ciała) potrzeb, ale nie zawiera żadnych substancji zakłócanie normalnego działania neuroprzekaźników w mózgu. 

Brainfood jest surowe i łatwe w trawieniu pokarmów, owoce, sashimi (i inne świeże surowe pożywienie dla zwierząt) i orzechy (np. niełuskane brazylijski,-hazel-lub-nie orzechy włoskie, orzeszki ziemne-), ponieważ te środki spożywcze nie zawierają peptydy opioidowe ani aminy heterocykliczne, które mogą powodować wygasa koncentracji, apatia, agresja, stres, itp. uszkodzenie mózgu. 

Brainfood jest mózg-spożywczego, ponieważ świeże owoce i surowe pożywienie zwierząt połączone zawierać wszystkie cukry, białka, tłuszczu, cholesterolu, witamin i minerałów, że mózg (i ciała) potrzeb. 

Jeśli chcesz, aby twój mózg zdrowy, jeść tyle Brainfood jak to możliwe. A jeśli chcesz chrupać, wystarczy jeść to, co naprawdę kochasz, zawierające co najmniej białka. 

Kiedy "na drodze", a nie możesz sobie kilogram owoców jest z tobą, zawsze należy przeprowadzać orzechy brazylijskie i rodzynki z tobą. Oczywiście masz łuskane orzechy przed wyjściem. orzechy brazylijskie i rodzynkami oraz zawierać wszystkie energetycznych (tłuszczów i cukrów), które nie muszą, co daje pretekst do jedzenia Munch-spożywczego jedynie z powodu potrzebujesz energii. Zobacz propozycje diety 


W szczegółach; 

Dlaczego ludzie stają się ten potężny? 

Dinozaury rządził światem przez miliony lat, ponieważ były one większe i silniejsze niż jakiekolwiek inne zwierzęta. Ludzie nie są silne, ani szybkie.Naszą specjalnością jest inteligencja. 


Jak udało się najmądrzejszy? 

Jedzenie pożywienia roślinnego jedynie około 5 milionów lat temu, nie byliśmy mądrzejsi od innych naczelnych. Dopiero gdy zaczęliśmy połączenie owoców z pokarmów zwierzęcych, między 3 a 2 miliony lat temu, wielkość naszego mózgu gwałtownie wzrosła. 


Co sprawiło, że nasz wzrost zdolności mózgu? 

Połączenie cukru i cholesterolu. Po prostu dlatego, cukry są głównym źródłem energii dla mózgu, a cholesterol jest najbardziej istotne dla mózgu do celów budowlanych. 

Owoce zawierają łatwe do strawienia cukry surowe pożywienie zawiera zwierząt "czystych" cholesterolu, a oba zawierają wymagane tłuszczu i białka.Wszystkie te pokarmy zawierają wszystkie potrzebne składniki odżywcze i są idealne do zwiększenia zdolności mózgu. 


Nie cholesterolu powoduje choroby układu krążenia? 

10 do 20% mózgu składa się z cholesterolu, zawierający 40 razy więcej cholesterolu niż mięśnie, a od 7 do 10 razy więcej niż w wątrobie, gdzie produkowany jest cholesterol. Jeśli poziom cholesterolu nie jest istotne, czy nawet niezdrowe, oczywiście ludzkiego ciała nigdy nie doszłoby do cholesterolu. 

Dzieci, które otrzymywały mleko matki, są zazwyczaj bardziej inteligentne niż te, które były karmione mlekiem wzoru (1), częściowo dlatego, że mleko matki zawiera dwa razy więcej cholesterolu. 



Jednak ...... 

Kiedy żywność jest podgrzewana (lub mrożony) w jakikolwiek sposób, niektóre cholesterol jest utleniany. I utlenianiu cholesterolu powoduje choroby układu krążenia. Oczywiście nikt nie mówi, leki osłabiające nasz poziom cholesterolu i wykonywania prewencyjnej "działania generują miliardy dolarów. 



cholesterolu "Czystość" jest niezwykle istotne i zdrowe. Dlatego organizm ostrzega, gdy poziom cholesterolu zmniejsza; niski poziom cholesterolu utrudnia poziomu oporu przed chorobami (2), powoduje depresję, wahania nastroju (3) i zwiększa apetyt na jedzenie. Wiele badań naukowych wykazały, że u osób próbuje popełnić samobójstwo, cholesterol poziomie jest / była niższa. (4) 

Brainfood Excellent jest surowe żółtka jaj, zawierające mnóstwo czystych cholesterolu, a więcej witamin i minerałów niż jakakolwiek inna żywność na świecie 

Możesz wymieszać żółtka z awokado. Albo mieszanka niektóre owoce (lub sok pomarańczowy tylko, czy pomidory tylko), wlać żółtka jaj, i delikatnie mieszamy widelcem (miesza się, nie wstrząsać). Możesz również dodać 3 surowe żółtka jaj gotowanych ziemniaków lub do lodu. 

Upewnij się, że jajka są świeże. Upewnij się także, że kury są karmione surowego ziarna, a nie odzysku karmienia zawierające odpadów i pozostałości zwierzęcych. 


Nie cukrzycy przyczyną cukru? 

No 

Glukoza jest niezwykle istotne. Mózg potrzebuje tylko 125 do 150 gramów czystej glukozy na dobę. Zbyt mało glukozy sprawia, że traci przytomność, zjeżdżalnia w śpiączkę i ostatecznie powoduje śmierć. Ponieważ glukoza jest tak ważna, organ ostrzega, gdy poziom glukozy jest niski, glukoza jest potrzebna do przekształcenia tryptofanu w surowicy w serotoniny w mózgu.Gdy poziom glukozy we krwi jest niski, poziom serotoniny spada też, powodując wgłębienia (5). 

Wiele twierdzą, że cukrów złożonych (np. skrobi i włókna) są lepsze od prostych (np. owoców) cukier, ale to także wypełnić i bzdura, włókna są częściowo bakteryjnie rozłożona na glukozę, pochodzących z gazów, ale to nie czyni ich zdrowego oczywiście. Wszystkie inne cukry, które spożywamy, w tym skrobia, fruktoza, miód i cukier biały, są rozkładane enzymatycznie, głównie w glukozę. Wszystkie one wpływają na poziom cukru we krwi. Nie wszystkie cukry są wchłaniane do krwi na raz, ale odpowiednio do prędkości, że żywność jest trawiona, oraz odpowiednio liczbę kroków wymaganych do konwersji, że cukier w glukozę. 

Skrobia w sposób najbardziej bezpośredni wzrost poziomu cukru we krwi, ponieważ skrobia jest długi łańcuch cząsteczek glukozy tylko. Tak więc, szczególnie bogate w skrobię, takich jak makaron, pizza, chleb i fasola są najbardziej niebezpieczne. Są one szczególnie niebezpieczne, ponieważ te produkty bogate w skrobię są zawsze potraw gotowanych, potraw gotowanych i zawsze zawierają zwiększające apetyt które sprawiają, że przejadać. Przejadania się, co osłabia system insuliny (dlatego istnieje ścisły związek między nadwagą i cukrzycą), ponieważ insulina jest wydzielana do regulacji poziomu glukozy we krwi zgodnie z zapotrzebowanie na glukozę.Działając przeciwnie do "cele systemu insuliny, poprzez zwiększenie dawki energii podczas gdy nie ma już takiej potrzeby energii, co może być przyczyną cukrzycy. 

Spożywanie dużo owoców ma działanie ochronne, ponieważ składa się głównie z owoców sacharoza, fruktoza i glukoza (sacharoza = glukoza + fruktoza), a wszystko to fruktoza jest stopniowo przekształcane w glukozę (lub bezpośrednio dostępnej energii). W porównaniu do innych "normalnych" owoce, banany, zawierają większość skrobi, ale tylko 3% w sumie.(Makaron: 65%). Owoce nie zawierają żadnych polepszające apetyt, a zatem nigdy nie będziesz się przejadać na owoce. 


Dlaczego mózgu potrzeba tłuszczu? 

Niektóre neuroprzekaźników w mózgu składają się z kwasów tłuszczowych, jak oleamid (6), erucamide (7), cis-9 ,10-Octadecenamide (8) i kwasu arachidonowego (9). Kwas arachidonowy na przykład wydzielanie acetylocholiny obsługuje (10), zwiększenie zdolności poznawcze. Oleamid pomaga zasnąć w nocy, wpływając na receptory serotoniny. (11) 

Ponadto, tłuszcz jest głównym źródłem energii dla jelita grubego i serca.Dlatego karma może powodować choroby serca, ciepło częściowo zmiany składu molekularnego niektórych kwasów tłuszczowych. 

W naturze, tłuszcz jest luksusem-pozycji. A ponieważ (czystym) tłuszczu jest tak ważna, ponownie, organ ostrzega, gdy zbyt mało tłuszczu spożywanego, przez co powoduje depresje. (12) 

Częściowo dlatego, że tak wiele osób uważa, tłuszcz jest zły, a otyłość powoduje, więc wiele osób jest w anty-depresji. 


Dlaczego białka potrzeba mózgu? 

Wiele neuroprzekaźników, takich jak serotoniny, dopaminy i noradrenaliny składają się z aminami, z aminokwasów w białko. 

Jeśli jednak "często" lub naturalnej żywności są wykorzystywane, nie zużywają zbyt mało białka. Nawet spożywanie owoców tylko, które zawierają co najmniej białka (średnio 1%), będzie wchłaniać wszystkie niezbędne aminokwasy. Aby móc wchłaniać zbyt mało białka, będzie wchłaniać zbyt mało cukrów, tłuszczów, cholesterolu, witamin i minerałów. (Patrz site13/prot). 


Dlaczego WHO, FAO i krajowymi instytucjami polecam wymagane ilości białka? 

Ponieważ tak wiele osób w biedniejszych krajach zużywają sporo nienaturalnych żywności, takich jak ziarno zbóż i bulwy, zawierające niskiej jakości białek. Odżywka zalecenia oparte są na spożywanie żywności nienaturalne. 


Dlaczego nie zaleca się spożywać tylko zdrową żywnością? 

Cała gospodarka opiera się na spożywanie przetworów spożywczych.Bardzo trudno jest karmić całe armie lub miasta z naturalnych produktów spożywczych tylko. 

Jeśli ludzie byli nadal pobiera tylko naturalnych produktów spożywczych, świat byłby bardzo inaczej. 


© 2000-2006 wykonawców Copyright Spółdzielnia Groove UA Unii
jedzenie dla mózgu
 

Komentarze   

 
Guest
+2 #1 Guest 2013-08-24 08:14
Czytalam poprzednie artykuly. Ciekawe i przystepne. Ten mnie zwalil z nog, jezeli artykul ten zostal napisany przez obcokrajowca - zwracam honor, chociaz i tak powinien byc poddany korekcie jezykowej. Wedlug mnie jest to tlumaczenie "translatorem" - ktokolwiek to wstawil niech ma nadzieje, ze takim jezykiem nie beda nauczane jego dzieci. Panowie i Panie, stac Was na wiecej. Zycze nam wszystkim wysokich lotow
Cytować | Zgłoś administratorowi
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież