Gram Zdrowia

Home Fundamentalne potrzeby Diety Popijać, czy nie popijać?

Popijać, czy nie popijać?

Drukuj

Gdy w żołądku soki trawienne (kwas solny) trawią mięso, to tworzy sie z tego otoczka, która blokuje dostęp śweżego kwasu do niestrawionych jeszcze kawałków mięsa. Popicie wodą (w żadnym wypadku czymkolwiek co zawiera w sobie cukier) powoduje opłukanie mięsa i odsłonięcie kolejnych niestrawionych części mięsa.

high quality imitation laboutin hoes Louboutin Replica knockoff christian laboutin shoes
tak jak z kebabem - opalone z wierzchu mięso stanowi barierę dla ognia, który ma utrudnione trawienie kolejnych warstw, gdy kucharz odkroi nadpalone warstwy, to ogień ma ułoatwioną drogę do dalszego trawienia.

Kolejną rzeczą jest to, że tłuszcz blokuje wydzielanie soków trawiennych w żołądku.

Jeśli przeżuty kawałek mięsa oprze sie tłustą strona naścianie żołądka to blokuje wydzielanie kwasów. Popicie wodą powoduje obrócenie kawałków jedzenia tak, że strona z tłuszczem wypływa na wierzch, a mięsna opada na ściankę żołądka, który natychmiast zaczyna wydzielać soki trawienne.

 

Popijać, czy nie popijać?
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież


Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 417 gości