Drożdże wywierają korzystny wpływ na skórę, od bardzo dawna są stosowane jako lek przeciwko trądzikowi. Zawarte w nich witaminy pomagają wątrobie utlenić tłuszcze a to właśnie niecałkowicie utlenione tłuszcze zatykają gruczoły łojowe, wywołując trądzik. Chociaż drożdże skutecznie zwalczają krostki, należy ze swej diety wyeliminować tłuszcze przede wszystkim śmietanę i tłuste sery. Mieszanka drożdży i wody różanej stanowi doskonałą i nie drogą maseczkę na twarz.
imitation cheap red bottoms Replica Christian Louboutin christian louboutin simple pump patent leather knockoffDrożdże przynoszą ulgę osobą cierpiącym na wrzody. W sytuacji, gdy wywary z kabaczka lub fasolki szparagowej podrażniają krwawiący wrzód żołądka ? pomagają drożdże. Zdarzało mi się podawać w podobnych przypadkach do 22 tabletek drożdży dziennie, co doprowadzało do wygojenia wrzodu w ciągu kilku dni, przy czym pierwszą tabletkę należy zażyć tuż po wstaniu z łóżka, gdyż jest to doskonały środek buforowy dla kwaśnej żółci.
Niektórzy pacjenci skarżą się na gazy jelitowe pojawiające się po zjedzeniu przez nich drożdży. Ich przyczyną jest przede wszystkim zatrzymanie skurczów jelit. Po dłuższym okresie przyjmowania drożdży gazy całkowicie zanikają. Jednak u osób, u których drożdże wywołują mdłości, jak i którym wydają się nie smaczne, nie powinny ich zażywać i poszukać w innych roślinach potrzebnych im związków alkalicznych.
Drożdże są doskonałym źródłem witamin z grupy B i pierwiastków alkalicznych zwłaszcza sodu i potasu.
Zanim jeszcze odkryto istnienie witamin, doceniano własności lecznicze drożdży, stosowano je jako lek przeciwko niestrawności, kwasocie soku żołądkowego i zaparciom.
Drożdże piekarniane znacznie przewyższające wartością drożdże piwowarskie należy zażywać wówczas, gdy ŻOŁĄDEK JEST PUSTY. Można powoli rozkruszać je wprost na języku lub rozcieńczyć wodą lub mlekiem ale NICZYM WIĘCEJ!. Najlepiej to zrobić rano po wstaniu z łóżka i tuż przed pójściem spać. Można ponowić dawkę w nocy.
Musimy zrozumieć, że mamy w swoim ciele doskonałe laboratorium, którym jest wątroba. Ona jest największym i najważniejszym narządem organizmu.
Wykonuje ponad czterysta funkcji. Jej podstawową rolą jest uwalnianie krwi z substancji toksycznych. Tak długo jak wątroba funkcjonuje prawidłowo, krew jest oczyszczana i człowiekowi nie zagraża choroba. Niewłaściwy sposób odżywiania powoduje uszkodzenie wątroby i zmniejszenie jej ZASADOWOŚCI poprzez wyczerpanie zapasów sodu.
Aby zneutralizować toksyny w wątrobie należy wprowadzić do diety warzywa bogate w sód. Drożdże, które nie kosztują dużo, można nazwać warzywem bogatym w sód dla ubogich. Są doskonałym źródłem naturalnych witamin i silnie działającą odtrutką przeciw toksycznej żółci. Kiedy niedobre przyzwyczajenia jedzeniowe zostaną skorygowane, drożdże powinny odgrywać znaczną rolę w diecie regenerującej, są bowiem jednym z najlepszych produktów spożywczych o zastosowaniu leczniczym.Henry G Bieler "Pożywienie najlepszym lekarstwem"
Składniki odżywcze produktu: przyprawy, drożdże piekarskie, prasowane
W 100 g. | ||
Energia | 121 kcal | |
Białko | 11.3 g | |
Tłuszcze | 2 g | |
Węglowodany | 14.5 g | |
Indeks glikemiczny | 53 | |
Tryptofan | 0.19 g | |
Treonina | 0.57 g | |
Izoleucyna | 0.57 g | |
Leucyna | 0.86 g | |
Lizyna | 0.8 g | |
Metionina | 0.17 g | |
Fenyloalanina | 0.53 g | |
Walina | 0.74 g | |
Kw. tł. nasycone | 0.26 g | |
Kw. tł. jednonienasycone | 0.34 g | |
Kw. tł. wielonienasycone | 0.99 g | |
Błonnik | 7.4 g | |
Woda | 70.6 g | |
Wapń | 30 mg | |
Żelazo | 5 mg | |
Magnez | 61 mg | |
Fosfor | 272 mg | |
Potas | 592 mg | |
Sód | 41 mg | |
Cynk | 2.79 mg | |
Miedź | 0.09 mg | |
Mangan | 1.01 mg | |
Selen | 8.1 mcg | |
Witamina E | 0.81 mg | |
Witamina C | 0.1 mg | |
Witamina B1 | 0.76 mg | |
Witamina B2 | 1.06 mg | |
Witamina B3 | 8.27 mg | |
Witamina B5 | 4.9 mg | |
Witamina B6 | 0.42 mg | |
Witamina B12 | 0.01 mcg | |
Kwas Foliowy | 785 mcg_DFE |
http://www.jedzdobrze.pl/tabele/food,650,przyprawy__drozdze_piekarskie__prasowane.html
Komentarze
Żółć nie jest jedynym sposobem pozbycia się cholesterolu, no chyba że mówimy tylko o pozbywaniu się cholesterolu z dopiero co spożytego jedzenia. W przewodzie pokarmowym właśnie żółć trawi cholesterol. W organizmie cholesterol jest potrzebny i organizm używa go między innymi do tworzenia witaminy D, ale do tego potrzebne jest słońce. Poza tym nasze mózgi w większości składają sie z cholesterolul.
JEDYNY cholesterol z którym powinnismy walczyć, to ten który powstaje z niedotlenienia w ścianach żył.
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.