Gram Zdrowia

Home Fundamentalne potrzeby Diety Cejrowski w kuchni

Cejrowski w kuchni

Drukuj

Posłuchajmy co mówi Wojciech Cejrowski o kuchniach:

"Nie polecam Państwu kuchni polskiej, bo wszystkie fajne potrawy robiło się przed wojną, a teraz już nie ma tak, że z 60 żółtek coś zrobią, tak? poza tym żółtka nie te. Więc o polskiej kuchni zapomnijmy. Poza tym ona ma taką wadę, że nie przystaje do naszego dzisiejszego trybu życia, bo to była taka kuchnia ciężka i siermiężna jak ktoś miał zimno w domu i mocno na polu pracował, to się musiał nażreć przedtem. Tą samą wadę ma kuchnia niemiecka..."

imitation christian loub shoes Fake christian louboutin shoes knockoff christian louboutin shoes & bags in usa

Panie Wojtku, czy tą obecną kuchnię można jeszcze nazwać polską? - moim zdaniem nie, bo ona tak jak Pan słusznie zwrócił uwagę nie przypomina prawdziwej polskiej kuchni, gdzie robiło się dania z 60 żółtek.

Polska kuchnia ciężka i siermiężna? - chyba Pan Wojtek jednak nie zna polskiej kuchni, bo gdyby znał (gdyby tak się odżywiał), to by wiedział, że polska kuchnia jest lekka i w żadnym wypadku nie siermiężna, dla kogoś kto się tak żywi, a jeśli ktoś zwyczajny do ryżu i oranżadek w buszu, to rzeczywiście może mieć problem z trawieniem polskiej kuchni i odbierać ją jako ciężką i siermiężną.

Pan Wojciech nie zdaje sobie sprawy z jeszcze jednej rzeczy - polska kuchnia, ta ciężka i siermiężna jak to powiedział, jest bardzo sycąca, dlatego na niej dużo rzadziej odczuwamy głód - w tej kuchni nie mamy potrzeby podjadać co godzinę - po dobrym polskim śniadaniu zapominamy o jedzeniu do samego wieczora.A Pan Wojtek na pewno co i rusz musi podjadać lub popija oranżadki.

pozdrawiam Panie Wojtku.

Cejrowski w kuchni
 

Komentarze   

 
Guest
0 #1 Guest 2014-03-07 11:54
Nie mogę powstrzymać się od komentarza. Znakomity
artykuł.
Cytować | Zgłoś administratorowi
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież