Gram Zdrowia

Home Masters Uleszka Wie sollen wir essen Soki warzywne i owocowe

Soki warzywne i owocowe

Drucken
Beitragsseiten
Soki warzywne i owocowe
SOK Z BURAKA
SOK Z MARCHWI
SOK ZE ŚWIEŻEJ KAPUSTY
SOK Z ZIEMNIAKÓW
SOK ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW
SOK Z ZIELONEJ PAPRYKI
SOK ZE SZCZAWIU
SOK ZE SZPINAKU
SOK Z KONICZYNY
SOK Z DYNI
SOK Z CZOSNKU
SOK Z ARBUZA
SOK Z WINOGRON
SOK Z CYTRYNY
SOK Z ZIELONEGO OWSA
SOK Z JARMUŻU
SOK CHRZANOWO-BURACZANY
SOK Z CZARNEJ RZODKWI I SUROWYCH ZIEMNIAKÓW
Alle Seiten
Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

soki-warzywne-owocowePijemy tylko soki przygotowane ze świeżych produktów. Prof. Tombak twierdzi, że podczas przyrządzania soków ze świeżych produktów związki chemiczne dodawane do gleby podczas uprawy pozostają w wytłokach. Soki przygotowujemy ze świeżych i zdrowych owoców i warzyw. Soki należy przecedzać przez podwójne sitko, które też zatrzymuje niepożądane substancje chemiczne. Soki wypłukiują stare, martwe komórki, sprzyjają rozpuszczaniu nagromadzonych soli, rozpuszczają kamienie wątrobowe i nerkowe, zapobiegają powstawaniu chorób nowotworowych. Zawierają tylko wodę "strukturowaną" oraz zawarte w niej witaminy i sole mineralne. knockoff christian louboutin pumps cheap louboutins christian louboutin replica.net

Sok należy pić na 20 minut przed jedzeniem, małymi łykami, przytrzymując każdy łyk na kilka sekund, by dać czas enzymom na rozpoczęcie trawienia węglowodanów (w żołądku nie trawimy węglowodanów, dochodzi tam tylko do fermentacji). Soków nie wolno słodzić białym cukrem. Cukier zmienia zasadowy odczyn soku na kwaśny, co powoduje jego fermentację w jelitach.

Świeże soki zachowują swoje składniki przez określoną ilość czasu, dlatego zaleca się ich picie (oprócz soku z buraków) zaraz po ich przyrządzeniu. Soki zostają przyswojone przez organizm w ciągu 30 minut. Nie przechowywać soków w lodówce, bo nawet krótkotrwałe przyspiesza ich psucie i fermentację. Soki owocowe zachowują wartość przez 4 godziny, warzywne przez 10 godzin. Wszystkie soki, które kupujemy w sklepach zawierają tylko 60% pierwotnej wartości. Soki możemy "produkować" w sokowirówce, maszynce do mielenia mięsa lub ścierając warzywo lub owoc na drobnej tarce (najlepiej szklanej lub plastikowej).



Soki warzywne i owocowe
 

Kommentar schreiben


Menu główne



Cytat

Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

Czy wierz że...
97% wypadków na przejazdach kolejowych
powodują nieostrożni kierowcy