Wino stołowe, wytrawne.
Receptura: 900g świeżych jagód kaliny,450g dojrzałych bananów,450g zmielonych rodzynek,900g cukru,3g kwasku cytrynowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia lub dla win burgundzkich.
Żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia, bo każda chwila poszukiwań jest chwilą spotkania Bogiem i Wiecznością.
|
Wino stołowe, wytrawne.
Receptura: 900g świeżych jagód kaliny,450g dojrzałych bananów,450g zmielonych rodzynek,900g cukru,3g kwasku cytrynowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia lub dla win burgundzkich.
Wino stołowe, wytrawne, białe.
Receptura: 8 słodkich pomarańczy,1kg bardzo dojrzałych bananów,280g koncentratu białego, winogronowego soku,675g cukru,5g pektynowego enzymu,5g pożywki,5g winogronowej taniny, drożdże winne typu bordo.
Składniki: 2,25 kg dobrego, zielonego agrestu,5g zmieszanego cytrynowego i winnego kwasku,5g enzymu pektynowego,5g pożywki, drożdże winne typu szabli,675g cukru.
Receptura: 900g jagód,225g zmielonych lub drobno posiekanych rodzynek,1 duża, soczysta cytryna,1 duża soczysta pomarańcza,900g cukru,1g kwasku jabłkowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki. Drożdże winne typu burgundzkiego. Wcześniej rozcieńczamy drożdże w ciepłej wodzie. Jagody i cukrowy syrop, a także rodzynki, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz skórkę bez białego środka kładziemy do wiadra. Dodajemy 2,5 l gorącej wody i cukier, dobrze mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru.
Receptura. Słój (680g) agrestu w syropie,225g konserwowych lub świeżych moreli lub 112g suszonych,450g bananów,280 mg koncentratu białego winogronowego soku,3g kwasu cytrynowego,3g taniny winogronowej,5g pożywki,5g enzymu pektynowego,1 kg cukru. Drożdże winne ogólnego stosowania – roztwór drożdży przygotowujemy wcześniej. Agrest dajemy do wiadra i zalewamy cukrowym syropem. Z moreli wyjmujemy pestki, (jeżeli korzystamy ze świeżych) i rozgniatamy je razem z agrestem. Obieramy banany, kroimy na drobne kawałki, kładziemy do garnka, zalewamy 1 l wody i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, a następnie zawartość z garnka lejemy do wiadra. Mieszamy drewnianą łyżką do pełnego rozpuszczenia się cukru. |
|
19,70 PLN
|
19,70 PLN
|
9,84 PLN
|
79,95 PLN
|
Brak postów do publikacji.
Jakikolwiek ratownik, strażak czy policjant, |
Czytaj więcej...