czwartek, 06 stycznia 2011
admin
Dlaczego polecamy Flavon max?
Współczesny tryb życia człowieka XXI wieku związany z niewłaściwym odżywianiem, codziennym stresem, z ciężką pracą fizyczną lub umysłową poważnie wyniszcza nasz organizm. Aby przeciwdziałać negatywnym skutkom wymienionych czynników konieczne jest wspomaganie organizmu poprzez dostarczanie mu z pożywieniem odpowiedniej ilości naturalnych antyoksydantów.
Więcej…
piątek, 28 stycznia 2011
admin
Wszyscy wiemy, że jeśli łapie nas przeziębienie, to powinniśmy zażywać witminę C, która pomaga organizmowi wyleczyć sie z dolegliwości. Jednak niekiedy sama witamina C jest niewystarczająca dla uzyskania odpowiedniego efektu i niektórzy polecają brać Rutinoscorbin )Witamina C + Rutyna).
A ile brać tej witaminy? - zwykle czytamy ulotkę i dowiadujemy się, że nie powinnismy brać więcej jak 1000mg (podobno UE już podniosła limit do 2000mg) dziennie po posiłku, ale czy to jest na pewno właściwy sposób?
Może jednak powinniśmy wykonać test tolerancji jelita na witaminę C?
Więcej…
środa, 30 marca 2011
admin
Laureat nagrody Nobla [ściślej – dwóch nagród Nobla – przyp.tłum], pisarz, fizyk, i chemik, dr hab. Linus Pauling, przez całe dziesięciolecia cierpiał pod ostrzałem niezasłużonej krytyki za swoje entuzjastyczne poglądy na temat witaminy C.
Więcej…
czwartek, 06 stycznia 2011
admin
Citrosept jest suplementem diety, zawierającym płynny koncentrat z pestek, miąższu i białych części grejpfruta. Zawiera ważne dla zdrowia bioflawonoidy oraz naturalną, pochodzącą z grejpfruta witaminę C. Grejpfruty:
- są doskonałym źródłem wartości odżywczych odpowiedzialnych za zdrową dietę,
- zawierają całe bogactwo witamin, m.in. wspomagającą odporność witaminę C, a także znane ze swoich właściwości antyoksydacyjnych witaminy E i P,
- mają właściwości przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne,
- pomagają w utrzymaniu zdrowego serca i całego układu krążenia,
- regulują trawienie i przyspieszają przemianę materii.
Więcej…
środa, 30 marca 2011
admin
SUBskrypcj@ tylko dla Klubowiczów
Newsletter dla ludzi myślących - Wydanie dla klubowiczów CV/CF nr 4 (17) - kwiecień 2005
.
"Zastanawiając się nad właściwą diagnozą przepisz tym czasem witaminę C" - dr Frederik R. Klenner, fascynat działania witaminy C, dla swoich słuchaczy i kolegom po fachu, stworzył powyższe hasło
Większość z nas słyszała o witaminie C, czyli kwasie askorbinowym. Większość z nas próbowała nawet leczyć nią przeziębienie czy grypę. Ci, którym nie pomogła, odrzucili ją z pogardą. Wielu innym dodatkowe dawki witaminy C ułatwiły szybki powrót do zdrowia. Czemu witamina nie zadziałała we wszystkich wypadkach? Czy błąd polegał na zbyt małych dawkach? Czy istnieje jakiś katalizator, bez którego witamina nie przedstawia żadnej wartości?
Więcej…
czwartek, 10 marca 2011
admin
Tłumaczenie z archiwum strony www.orthomed.com ,,() Wirus Ebola i z Marburga, ptasiej grypy, wirus gorączki zachodniego Nilu, polio i wszelkich ostrych chorób zakaźnych mogą być leczone albo zaleczane wielokrotnymi dawkami witaminy C Wyniki z Marburga 3 maja 2005: Przemysł farmaceutyczny, eksperci na temat gorączki krwotocznej = 280 drastycznych przypadków śmierci, krwawienie, plucie krwią, inne swoiste objawy szkorbutu Badanie poziomu witaminy C we krwi = 0 Próbne badanie kuracji askorbinowej = 0
Więcej…
poniedziałek, 30 stycznia 2012
admin
http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0
Doktor Max Gerson (1891-1956), genialny lekarz i naukowiec, który już 80 lat temu odkrył przyczyny powstawania raka, opisując je jako zespół wyniszczenia tkanek wynikający z zaburzenia równowagi sodowo-potasowej na poziomie komórkowym, postępującą toksemię organizmu oraz permanentny niedobór składników odżywczych. Dr Gerson określił raka jak chorobę całego organizmu, a nie poszczególnych organów. Na bazie swoich odkryć, po ponad 35-ciu latach klinicznych doświadczeń, opracował Terapię Gersona - wybitnie skuteczną, naturalną, niespecyficzną terapię antynowotworową, nakierowaną na usuwanie przyczyn, a nie skutków choroby.
Więcej…
sobota, 04 lutego 2012
admin
http://www.youtube.com/watch?v=hIuQNIYXp-I
Pani Dr Niedzwiecki i Pan Dr Rath.
Szkorbut z powodu niedoborów witaminy C. Uaktywnienie procesów samogojenia złogów miażdżycowych, powstałych z cholesterolu. Cholesterol naprawia ściany krwi podczasniedoborów witaminy C. Proces powstawanai miażdżycy jest chemiczny.
Więcej…
poniedziałek, 28 lutego 2011
admin
Wypowiedź Linusa Paulinga - dwukrotnego laureata Nagrody Nobla.

Pauling Linus Carl (1901-1994), chemik i fizyk amerykański, profesor (1931-1963) w California Institute of Technology (Pasadena), dyrektor Gates and Crellin Laboratories of Chemistry (1936-1958), profesor w University of California w Santa Barbara (1967-1969), w Stanford University (od 1974) oraz członek Center for the Study of Democratic Institutions (Santa Barbara), prezes (od 1949) Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego. Członek PAN (1967).
Więcej…
czwartek, 16 grudnia 2010
admin
---- Biuletyn Medycyny Alternatywnej ----- ---------------------------------------------------------------------- E - Witamina młodości (1/4) "W USA setki tysięcy ludzi umiera co roku z powodu chorób serca i nowotworów. Myślę, że dowody na korzystne, zmniejszające cierpienia, działanie witaminy E są niepodważalne. W dodatku witamina E jest niedroga..." - dr Jeffrey Blumberg, Uniwerytet Tufst Witamina E to idealny obrońca przed starością - doskonale nadaje się do walki z wolnymi rodnikami. Kiedy zbadano zawartość witaminy E w trzech dziennych posiłkach pracowników kawiarni w Narodowym Instytucie Zdrowia w USA, okazało się., że w sumie było jej zaledwie 13,4 j.m. Teoretycznie to ilość wystarczająca, gdyż, normy podają jako minimalną ilość spożycie dziennie ok. 10 mg witaminy E. Jednak jak wskazują wyniki licznych badań optymalna dawka tej witaminy to ok. 100-400mg, a w przypadku niektórych chorób nawet więcej. Jadłospis współczesnego człowieka nie gwarantuje odpowiedniej ilości witaminy E, nawet w wypadku racjonalnego żywienia. Dodatkowe spożywanie kiełków pszenicy często również nie wystarcza. Trzeba wówczas sięgnąć po kapsułkę z witaminą E - najlepiej tę naturalną
Więcej…
|
Czytaj więcej...