Gram Zdrowia

Home
wieprzowina

Sposobem konserwacji mięsa stosowanym przez Indian Ameryki Północnej był pemmikan. Przy jego produkcji mięso było przyprawiane, suszone lub wędzone, rozdrabniane i mieszali z tłuszczem i jagodami. To dość pracochłonna metoda, ale skuteczna - zapasy nadawały się do jedzenia przez całą zimę i jeszcze dłużej. Obecnie nazwy pemmikan używa się też do określania suszonego mięsa, które znane było również w dawnej Polsce. W chłopskich chatach nie jadano raczej świeżego mięsa, a właśnie suszone. Jak mówią źródła etnograficzne, takie mięso powieszone u powały, częściowo uwędzone, było jadane nawet po trzech latach.

Więcej…  

Film ukazuje całą prawdę dotyczącą produktów spożywczych w supermarketach i dań przygotowywanych w restauracjach szybkiej obsługi

 

http://www.youtube.com/watch?v=EyQ4b7fkR1w

Więcej…  
Powered by Tags for Joomla

Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Pokrewne

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 369 gości 

Cytat

Czy wiesz że...
Przeciętnie 740 osób rocznie w Polsce ulega urazom kręgosłupa, z czego 25%-35% (180-260 osób) doznaje urazu rdzenia kręgowego. W materiale własnym dr. P. Baranowskiego, największy procent, bo aż 61% urazów kręgosłupa w odcinku szyjnym, zanotowano w wyniku skoku do wody.(...)

Źródło: .Ortopedia, Traumatologia, Rehabilitacja., nr 1/2000