Gram Zdrowia

Home
stołowe

Wino stołowe, wytrawne.

Receptura: 900g świeżych jagód kaliny,450g dojrzałych bananów,450g zmielonych rodzynek,900g cukru,3g kwasku cytrynowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia lub dla win burgundzkich.

Więcej…  

Wino stołowe, wytrawne, białe.

Receptura: 8 słodkich pomarańczy,1kg bardzo dojrzałych bananów,280g koncentratu białego, winogronowego soku,675g cukru,5g pektynowego enzymu,5g pożywki,5g winogronowej taniny, drożdże winne typu bordo.

Więcej…  

wino-stolowe-rozowe-truskawkoweWino stołowe, różowe.

Receptura: 1,8 kg dojrzałych truskawek,1 kg cukru,1 cytryna,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia,3g taniny lub szklanka mocnej herbaty.

Więcej…  

wino-biale-wytrawne-stolowe-agrestWino stołowe wytrawne, białe.

Składniki: 2,25 kg dobrego, zielonego agrestu,5g zmieszanego cytrynowego i winnego kwasku,5g enzymu pektynowego,5g pożywki, drożdże winne typu szabli,675g cukru.

Więcej…  

wino-biale-polwytrawne-stolowe-grejpfrutWino półwytrawne stołowe, białe.

Receptura: Słoik (540g) kawałków grejpfruta w syropie, 0,5 l naturalnego 100% grejpfrutowego soku,900g cukru,5g enzymu pektynowego,5g pożywki,3g winogronowej taniny, drożdże winne dla win typu bordo, wcześniej rozpuszczone w ciepłej wodzie.

Więcej…  

wino-wytrawne-stolowe-czarna-jagodaWino stołowe wytrawne typu burgundzkiego.

Receptura: 900g jagód,225g zmielonych lub drobno posiekanych rodzynek,1 duża, soczysta cytryna,1 duża soczysta pomarańcza,900g cukru,1g kwasku jabłkowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki. Drożdże winne typu burgundzkiego.

Wcześniej rozcieńczamy drożdże w ciepłej wodzie. Jagody i cukrowy syrop, a także rodzynki, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz skórkę bez białego środka kładziemy do wiadra. Dodajemy 2,5 l gorącej wody i cukier, dobrze mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru.

Więcej…  

wino-biale-stolowe-wytrawneStołowe, białe wino wytrawne.

Receptura. Słój (680g) agrestu w syropie,225g konserwowych lub świeżych moreli lub 112g suszonych,450g bananów,280 mg koncentratu białego winogronowego soku,3g kwasu cytrynowego,3g taniny winogronowej,5g pożywki,5g enzymu pektynowego,1 kg cukru. Drożdże winne ogólnego stosowania – roztwór drożdży przygotowujemy wcześniej.

Agrest dajemy do wiadra i zalewamy cukrowym syropem. Z moreli wyjmujemy pestki, (jeżeli korzystamy ze świeżych) i rozgniatamy je razem z agrestem. Obieramy banany, kroimy na drobne kawałki, kładziemy do garnka, zalewamy 1 l wody i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, a następnie zawartość z garnka lejemy do wiadra. Mieszamy drewnianą łyżką do pełnego rozpuszczenia się cukru.

Więcej…  
Powered by Tags for Joomla

Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Pokrewne

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 1108 gości