Wino stołowe, wytrawne.
Receptura: 900g świeżych jagód kaliny,450g dojrzałych bananów,450g zmielonych rodzynek,900g cukru,3g kwasku cytrynowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia lub dla win burgundzkich.
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące.
|
Wino stołowe, wytrawne.
Receptura: 900g świeżych jagód kaliny,450g dojrzałych bananów,450g zmielonych rodzynek,900g cukru,3g kwasku cytrynowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia lub dla win burgundzkich.
Wino stołowe, wytrawne, białe.
Receptura: 8 słodkich pomarańczy,1kg bardzo dojrzałych bananów,280g koncentratu białego, winogronowego soku,675g cukru,5g pektynowego enzymu,5g pożywki,5g winogronowej taniny, drożdże winne typu bordo.
Wino stołowe, różowe.
Receptura: 1,8 kg dojrzałych truskawek,1 kg cukru,1 cytryna,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, drożdże winne ogólnego przeznaczenia,3g taniny lub szklanka mocnej herbaty.
Wino stołowe wytrawne, białe.
Składniki: 2,25 kg dobrego, zielonego agrestu,5g zmieszanego cytrynowego i winnego kwasku,5g enzymu pektynowego,5g pożywki, drożdże winne typu szabli,675g cukru.
Wino półwytrawne stołowe, białe.
Receptura: Słoik (540g) kawałków grejpfruta w syropie, 0,5 l naturalnego 100% grejpfrutowego soku,900g cukru,5g enzymu pektynowego,5g pożywki,3g winogronowej taniny, drożdże winne dla win typu bordo, wcześniej rozpuszczone w ciepłej wodzie.
Wino stołowe wytrawne typu burgundzkiego.
Receptura: 900g jagód,225g zmielonych lub drobno posiekanych rodzynek,1 duża, soczysta cytryna,1 duża soczysta pomarańcza,900g cukru,1g kwasku jabłkowego,5g pektynowego enzymu,5g pożywki. Drożdże winne typu burgundzkiego. Wcześniej rozcieńczamy drożdże w ciepłej wodzie. Jagody i cukrowy syrop, a także rodzynki, sok cytrynowy i pomarańczowy oraz skórkę bez białego środka kładziemy do wiadra. Dodajemy 2,5 l gorącej wody i cukier, dobrze mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru.
Stołowe, białe wino wytrawne.
Receptura. Słój (680g) agrestu w syropie,225g konserwowych lub świeżych moreli lub 112g suszonych,450g bananów,280 mg koncentratu białego winogronowego soku,3g kwasu cytrynowego,3g taniny winogronowej,5g pożywki,5g enzymu pektynowego,1 kg cukru. Drożdże winne ogólnego stosowania – roztwór drożdży przygotowujemy wcześniej. Agrest dajemy do wiadra i zalewamy cukrowym syropem. Z moreli wyjmujemy pestki, (jeżeli korzystamy ze świeżych) i rozgniatamy je razem z agrestem. Obieramy banany, kroimy na drobne kawałki, kładziemy do garnka, zalewamy 1 l wody i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut, a następnie zawartość z garnka lejemy do wiadra. Mieszamy drewnianą łyżką do pełnego rozpuszczenia się cukru. |
|
19,70 PLN
|
19,70 PLN
|
418,20 PLN
|
30,75 PLN
|
Brak postów do publikacji.
Czy wiesz że... |
Czytaj więcej...