BIEGUNKA
- Po 50 g - kora wierzby, liść maliny, liść borówki czernicy, kora dębu, liść szałwii, liść podbiału, ziele poziomki, kłącze pięciornika kurze ziele, liść mięty pieprzowej, ziele przywrotnika. Pić 2 razy dziennie po 1 szklance przed śniadaniem i przed kolacją.
- Kilka razy dziennie pić wywar z mięty.
- Garść skórek cebuli gotować przez 10 minut w 1 litrze wody. Popijać 2 szklanki dziennie.
CHORE NERKI
Przez tydzień pić wywar z nasion dyni. 100 g nasion zalać 1/2 litrem wody, gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Po ostygnięciu wypić, a nasiona zjeść. Oprócz tego codziennie robić kompres na nerki ze 100 g siemienia lnianego gotowanego w 200 g wody przez 20-30 minut.
Czytaj więcej...