Gram Zdrowia

Home
żywność

============ Forwarded message ============
From : StopCodex
Date : Mon, 05 Mar 2012 12:47:20 +0100
Subject : GŁODNI ZMIANY - film
============ Forwarded message ============

BIULETYN STOPCODEX http://stopcodex.pl

Zapraszamy na DARMOWĄ premierę wideo online w dniach 21-31 marca 2012 twórców filmu Jedzenie Ma Znaczenie:
GŁODNI ZMIANY (HUNGRY FOR CHANGE) - Twoje zdrowie w Twoich rękach,
Film, dokumentalny który przedstawia szokujące sekrety przemysłu żywnościowego i dietetycznego, o których nie chcą abyś wiedział.

http://www.youtube.com/watch?v=3MvAM97VDE8

Więcej…  

2/3 cholesterolu wytwarza sam organizm, a 1/3 pochodzi z żywności.

? Stosować lecytynę, siemię lniane, czosnek, jabłka (zjadać przynajmniej 2 dziennie), błonnik.
? Jadać mniej tłuszczów nasyconych - masła, słoniny, smalcu i inne tłuszczów zwierzęcych.
? Do pieczywa używać tylko 3-4 dag masła dziennie.
? Unikać tłustych mięs, serów, ciasta, sosów, zup zaprawianych tłuszczem, śmietany.
? Jadać oleje roślinne, najlepiej słonecznikowy i sojowy (tłoczone na zimno), pieczywo razowe, pszenne i żytnie, które zawiera 4 razy więcej witaminy E niż pieczywo białe, a ponadto posiada żelazo i wszelkie makro i mikroelementy, witaminy i błonnik.
? Stosować mleko przetworzone (kefir, jogurt, mleko zsiadłe) przynajmniej 2 szklanki dziennie.
? Zjadać warzywa i nasiona do 1 kg dziennie. Im większe ich urozmaicenie, tym lepiej byle bez tłuszczów, lub z niewielkim dodatkiem oleju, szczególnie do tych warzyw, które są źródłem karotenów (witaminy A) lub kiełków zawierających witaminę E, gdyż te jako rozpuszczalne w tłuszczach, bez nich nie będą przyswajane.
? Skrobię i białko zjadać osobno. W przeciwnym wypadku pokarm zalega zbyt długo w żołądku i nie jest strawiony.
? Jadać jednę jarzynę ugotowaną, a inne na surowo.
? Jadać wszystko świeże. Szczególnie oleje powinny być świeże (nie lubią światła, słońca i mrozu, na świetle jełczeją, a witamina A rozkłada się). Są kaloryczne, ale obniżają poziom cholesterolu we krwi. W trakcie podgrzewania oleju uważać na spalenie. Przypalony olej (podobnie jak pozostałe tłuszcze) zawiera trującą akroleinę, która jest rakotwórcza.
? Czosnek obniża poziom cholesterolu.
? Zapobiegając nadmiarowi cholesterolu należy jadać siemię lniane zawierające najwięcej lecytyny rozpuszczającej cholesterol.

knockoff christian lob Louboutin Replica christian louboutin red soles copy
 

Ja osobiście nie jestem przeciwnikiem GMO, ale może dla kogoś z Was poniższa lista będzie użyteczna. Na samym początku link do oryginalnej listy na stronie antygmo.

Moje zdanie odnośnie GMO jest takie, że zgodnie z odwiecznym prawem natury przeżywają silniejsi - skoro GMO jest na tyle silne, żeby przetrwać w środowisku naturalnym, to jak najbardziej zasługuje na życie, a jeśli jest dobre w smaku jako surowe, to nie widzę nic złego w tym żeby jeść GMO.
Według mnie ludzie zbyt pochopnie uważają się za tak możnowładnych (zwolennicy ANTYGMO), że są w stanie zapanować nad naturą, że biedna natura nie obroni się przed tym. Ja wierzę, że to natura jest Panią i Władczynią i to ona rozdaje karty. Oczywiście możemy próbować oszukiwać ją przez jakieś modyfikacje GMO, ale tak czy inaczej środowisko naturalne zawsze weryfikuje, czy nowa forma życia zasługuje na przeżycie.
Tak na prawde wszystko co żywe na bieżąco modyfikuje swój kod genetyczny, żeby wyprzedzić innych i przeżyć. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ludzkie wytwory, były także samoczynnie wytworzone przez naturalne modyfikacje.
Więcej…  

Kontrola żywności, ziół i leków- istna Apokalipsa.
Jeśli nie zareagujemy, to nasze życie i zdrowie będzie zagrożone.
Nie pozwólmy na to! Razem możemy wiele, w pojedynkę nigdy!
Ostatnie dni wolności zdrowia - STAJEMY SIĘ NIEMI:  29.06.br. Warszawa

Zwycięzca międzynarodowych nagród, twórca filmów Kevin P. Miller z Well TV stworzył film dokumentalny o zagrożeniu wolności wyboru metod leczenia. ? STAJEMY SIĘ NIEMI: ostatnie dni wolności zdrowia? ujawnia szczegóły dotyczące prób wielonarodowych koncernów farmaceutycznych i gigantycznych firm żywności - w porozumieniu ze Światową Organizacją Handlu WTO, WHO i innymi - w celu ograniczenia publicznego dostępu do ziół, witamin i innych terapii.

imitation christian louboutin shoes cheap Christian Louboutin Shoes US copy shoes christian louboutin ulona
Więcej…  
Polskie płody rolne mają lepszą wartość biologiczną niż produkty intensywnego rolnictwa zachodniego dzięki temu, że u nas zużywa się trzy razy mniej nawozów mineralnych i dziesięć razy mniej środków ochrony roślin. Na szczęście wciąż pozostajemy daleko poza czołówką krajów, pod względem „ulepszania” żywności’.
Mimo tego, że w ciągu ostatnich 10 lat zużycie nawozów mineralnych w Polsce wzrosło niemal o 15 %, wciąż jest o wiele mniejsze, niż w UE, nie mówiąc już o Japonii, które jest niemal dwukrotnie większe niż w UE. Wiele ubogich obszarów w Polsce nigdy nie nawożono nawozami syntetycznymi, a rosnących na nich upraw nie opryskiwano środkami chemicznymi. Mieliśmy szczęście, bowiem polskie rolnictwo miało do niedawna charakter ekstensywny, a produkty małych gospodarstw wiejskich są ekologiczne w najlepszym znaczeniu tego słowa.
W tej publikacji przedstawiam Państwu wiadomości dotyczące skażenia żywności chemicznymi środkami konserwującymi oraz ich wpływie na stan naszego zdrowia.
Więcej…  
Powered by Tags for Joomla

Ostatnio na forum

Brak postów do publikacji.

Komentarze

  • Suplementy cynku, przedawkowanie, prostata 3/4

    Hej, bardzo wolno ładuje się strona na mobilce

    Czytaj więcej...

     
  • Leczenie wodą utlenioną - Terapia nadtlenkiem wodoru

    Tylko woda destylowana bo mineraln zanieczyszczona !!!! tylko pehydrol rozcieńczony 1:10 bo woda z ...

    Czytaj więcej...

Pokrewne

Gościmy

Naszą witrynę przegląda teraz 704 gości